Splošni pogoji

Vsebina spletnih strani Mark + Lisa.com (v nadaljevanju: Mark + Lisa.com) je last podjetja Zavod Mark in Lisa, Količevo 46, 1230 Domžale, Slovenia (v nadaljevanju: Zavod Mark in Lisa). Z uporabo spletnih strani Mark + Lisa.com uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Zavod Mark in Lisa in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini Mark + Lisa.com.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.
Zavod Mark in Lisa si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh Mark + Lisa.com kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Zavod Mark in Lisa ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani Mark + Lisa.com in vanje vključenih vsebin. Zavod Mark in Lisa si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Zavod Mark in Lisa si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh Mark + Lisa.com glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov itd. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini Mark + Lisa.com ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 1.6.). Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.).

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani Mark + Lisa.com uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Zavoda Mark in Lisa prepovedana.

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini Mark + Lisa.com se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh Mark + Lisa.com.

Končni kupec v spletni trgovini Mark + Lisa.com je izključno tisti registrirani uporabnik, ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh Mark + Lisa.com je kupec izključno samo fizična oseba.

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh Mark + Lisa.com ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Zavod Mark in Lisa varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Zavod Mark in Lisa za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih vnesete v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani Mark + Lisa.com je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini Mark + Lisa.com. Te izdelke lahko kupec iz Evropske unije posreduje tudi tretji osebi znotraj Evropske unije. Kupci iz Slovenije lahko kupijo tudi darilne bone Mark + Lisa.com.
V spletni trgovini Mark + Lisa.com lahko izdelke kupijo uporabniki iz Avstrije, Belgije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne gore, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Hrvaške, Irske, Islandije, Kanade, Latvije, Litve, Luksemburga, Madžarske, Makedonije, Malte, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Srbije, Španije, Švedske, Švice, Velike Britanije, ZDA.

Naročilo v spletni trgovini Mark + Lisa.com je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.
V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.
Zavod Mark in Lisa bo potrjena naročila na Mark + Lisa.comm obravnavala kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Zavod Mark in Lisa lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani Mark + Lisa.com.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba o nakupu je shranjena v Zavod Mark in Lisa, kupec lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini.


Darilni boni
Darilne bone Mark + Lisa.com lahko v spletni trgovini Mark + Lisa.com.com naročijo le kupci v Sloveniji. Darilne bone je mogoče unovčiti le v Sloveniji, na prodajnih mestih in v roku, navedenem na darilnem bonu.

Darila
Kupec iz države, ki je članica Evropske unije, lahko svoje kupljene artikle nameni tretji osebi kot darilo. Oseba, ki jo kupec želi obdariti, mora imeti naslov dostave v državi članici Evropske unije. V tem primeru je plačilo možno le s plačilno kartico. Zavod Mark in Lisa bo poskrbela za dostavo darila obdarjencu, kupcu pa bo poslan račun.

6. ODSTOP OD NAROČILA, VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju Zavod Mark in Lisa, Domžale pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, in sicer na e-naslov info@mark-and-lisa.com . Štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu prejetja/dostave naročenega blaga.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto blago vrniti podjetju v 30. dneh po pisno oddanem sporočilu iz prvega odstavka. Vračilo plačil/kupnine mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30. dneh po prejemu blaga in pisnega sporočila o odstopu od pogodbe.

Prosimo, da kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga najde tukaj, in ga izpolnjenega priloži blagu ter ga najkasneje v 30. dneh po pisno oddanem sporočilu pošlje na podjetje Zavod Mark in Lisa Domžale, kjer poleg vrnjenega izdelka pusti tudi izpolnjen obrazec, ki ga najde tukaj. Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec, ki se odloči vrniti blago s poštno pošiljko naj naslovi pošiljko na naslov:

Zavod Mark in Lisa
Količevo 46
1230 Domžale,
Slovenija – s pripisom Spletna prodaja.

Stroške vračila blaga krije kupec. Izdelkov s potiskom oziroma vezenjem ni mogoče vrniti ali zamenjati.

Zavod Mark in Lisa odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini Mark + Lisa.com. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@mark-and-lisa.com Prosimo, da kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga najde tukaj, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Zavod Mark in Lisa Domžale bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

7. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.
Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.
Pri vsakem nakupu v spletni trgovini Mark + Lisa.com se obračuna spletni popust.
Cene veljajo do objave novega cenika v spletni trgovini Mark + Lisa.com
Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini Mark + Lisa.com so navedeni v spletni trgovini Mark + Lisa.com.
Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Mark + Lisa.com.

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI MARK + LISA.COM

Plačilo je možno preko PayPal sistema - PayPal plačilo s kreditnimi karticami MasterCard, Visa, Maestro - sistem za varno spletno plačevanje imenovano PayPal. PayPal je pooblaščeni prodajalec blaga in storitev Zavoda Mark in Lisa. Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last Zavod Mark in Lisa.

9. PAKIRANJE IN DOSTAVA
Dostava se vrši preko DHL, Pošte Slovenije in njenih korespondenčnih partnerjev v posameznih državah ter GLS (General Logistics Systems) in njegovih korespondenčnih partnerjev. V spodnji tabeli je navedeno, katera dostavna služba dostavlja izdelke, kupljene v spletni trgovini Mark + Lisa.com, v posamezni državi.

 

Dostava se vrši preko DHL, Pošte Slovenije in njenih korespondenčnih partnerjev v posameznih državah ter GLS (General Logistics Systems) in njegovih korespondenčnih partnerjev. V spodnji tabeli je navedeno, katera dostavna služba dostavlja izdelke, kupljene v spletni trgovini Mark + Lisa.com, v posamezni državi.

DHL, DPD

Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Irska, Islandija, Kanada, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija, ZDA

POŠTA SLOVENIJE

Avstralija, BIH, Črna gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

GLS

SlovenIja


Za dostavo je zaračunan pavšalni znesek glede na kraj dostave (država). Za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije, se pri znesku dostave obračuna DDV. Pri kupcih iz držav, ki niso članice Evropske unije, DDV ne obračuna. Glej spodnjo tabelo.

Cenik dostave za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije


Država

Cena dostave v EUR (z DDV)

Slovenija

4

Hrvaška, Austrija, Nemčija, Belgija, Luxemburg, Nizozemska, Danska, Italija

15

Češka, Slovaška, Poljska, Madžarska, Velika Britanija, Francija, Estonija, Finska, Litva, Latvija, Španija, Romunija, Švedska, Ciper, Malta

28

Bulgarija, Irska, Portugalska, Grčija

40


Cenik dostave za kupce iz držav, ki niso članice Europske unije

Država

Cena dostave v EUR (z DDV)

Izven EU

Cena je odvisna od naročila (količina, razdalja, teža)


Opozorilo za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije: kupci so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu. Zavod Mark in Lisa ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Cenik dostave lahko Zavod Mark in Lisa kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Zavod Mark in Lisa izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.10. DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga je 14-21 delovnih dni.

Košarica  

Ni produktov

Poštnina 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Cene so z davkom

Prijava na novice

*Vaš email naslov:

PayPal